Köszöntjük weblapunkon

Bemutatkozás

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

 

"AKTIVITÁS TISZK"
NONPROFIT KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG

2007. november 27-én, 12 nonprofit magánintézmény megalakította az "Aktivitás TISZK" Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaságot, melynek székhelye Budapest XXI. kerületében, az ADU Szakképző- és Középiskolában a Táncsics Mihály utca 78-ban van.

Az "Aktivitás TISZK" Nonprofit Kft. fő célkitűzései, hogy:

- a mai gazdaságnak megfelelő, sokoldalúan felkészült munkaerőképzésen keresztül, piacorientált rendszerű, vállalkozásbarát, nagyobb önállóságra nevelő szakemberképzés valósuljon meg,

- a pályaválasztás segítségével, eredményes tehetségkutató és tehetségfejlesztő munka mellett, teremtődjön meg a szakképzésben az esélyegyenlőség, az eltérő szociális helyzetben lévő családok gyermekei számára. A gazdaság jelenlegi viszonyai között meglévő munkanélküliség problémájának enyhítése érdekében olyan képzésben is részesüljenek a tanulók, melynek hatására adott esetben meg tudnak indulni a vállalkozás irányába,

- a tehetséges fiatalok közül minél többen kapcsolódjanak be a munkaerőpiacra,

- a társadalmi igényváltozás miatti szakmai átstrukturálódásból adódó felnőttképzési feladatok megoldásával segítse a konvertálható szakmai ismeretek megszerzését, a sokoldalú személyiségfejlesztés megvalósulását.

 

A társaság célkitűzései

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

A társaság célkitűzéseit az elmélet és a gyakorlat komplexitásának elve alapján, a szakmai és vizsgakövetelmények, a központi képzési programok előírásainak figyelembevételével - korszerű technikai eszközrendszer alkalmazásával - a nemzetközi normák igényeivel is számoló, értéktermelő elméleti és gyakorlati oktatás megvalósításával kívánja elérni. Az iskoláink képzési szakirányai a munkaerő-piac mindenkori elvárásaihoz igazodnak. Stratégiailag az információs technológia fejlődéséval lépést tartva kívánunk szakembereket képezni. Ezért a gyakorlati képzés feltételeit a legkeresettebb szakképesítések minél hatékonyabb kielégítése érdekében fejlesztjük.

 

A TISZK feladata

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

A TISZK feladatait a társaság tagjai által fenntartott 12 iskolával valósítja meg, mely intézményekben az iskolai rendszerű képzésben tanulók száma a 2008/2009. tanévben több, mint 4000 fő.

Az "Aktivitás TISZK" fő képzési profilját a következő szakmacsoportok adják:

 • élelmiszeripari
 • építészet
 • faipar
 • gépészet
 • informatika
 • kereskedelem-marketing, üzleti adminisztráció
 • közgazdaság
 • művészeti, közművelődés, kommunikáció
 • ügyvitel
 • vendéglátás-idegenforgalom
 • egyéb szolgáltatások

Ezen szakmacsoportokba tartozó szakképzésekben a TISZK intézményei meghatározó szerepet töltenek be a térségben, amelyet a TISZK összesített tanulólétszáma is mutat.

   

Hátrányos helyzetűekkel való foglalkozás

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

Az "Aktivitás TISZK" fontosnak tartja a hátrányos helyzetűekkel való foglalkozást, a felzárkóztatást és az esélyegyenlőség megteremtését. Ezért már a társulási tárgyalások során bizonyossá vált, hogy olyan intézményekkel is együtt akar működni, amelyeknek fő szakmai profiljuk is az említett területekhez kapcsolódik. Az igen magas létszámú hátrányos helyzetű tanulóval működő TISZK munkáját ezért ezen a téren 3 nagy szakmai tapasztalattal rendelkező iskola (Garabonciás SzKI, Burattino Iskola, Tüskevár Iskola) segíti, biztosítva ezzel az igazi szakértelmet ezen a területen. Ezen intézmények irányításával a TISZK elkötelezett a lemorzsolódás csökkentése területén.

   

Felnőttképzés

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

A TISZK több intézménye nagy hagyományokkal rendelkezik az iskolarendszerű és iskolarendszeren kívüli felnőttképzés területén is. A 12 iskola közül 6 felnőttképzési intézményként is nyilvántartott.

   

A TISZK célja

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

A TISZK célja, hogy hatékony humánerőforrás-menedzsmenttel, integrált, modern, moduláris szakképzést folytasson, és mindenkor tekintettel legyen a hátrányos helyzetű csoportok igényeire és az esélyegyenlőségre. Ez biztosítja a munkaerő-piaccal való eredményes együttműködést, és a folyamatos fejlődést.

Budapest, 2009. január 1.